Solozege Felline in Trofeo Laigueglia

Door Nick Doup, zondag 12 februari 2017 om 15:54

foto: Sirotti

Fabio Felline heeft de Trofeo Laigueglia gewonnen. De renner van Trek-Segafredo reed de eendagskoers in de kleuren van de Italiaanse selectie en kwam na ruim 190 kilometer solo over de eindstreep. Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) sprintte in de achtergrond naar de tweede plaats.

Kopgroep van vijf
Vijf mannen kleurden de koers. Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM), Davide Orrico (Sangemini-MG Kvis), Antonio Di Sante en Ettore Carlini (beiden GM Europa Ovini) pakten meer dan zes minuten voorsprong. In de achtervolging ging het hard, waardoor het peloton in twee delen brak. Toch kwam op zestig kilometer van de finish alles bij elkaar.

Ultieme versnelling Felline
Een groep van zestig renners ging met een kleine minuut voorsprong de finale in. Daaruit ontsnapten vijf renners (Finetto, Pacher, Geniez, Polanc en Cattaneo) op de Colla Micheri, één van de twee klimmetjes op het plaatselijke parcours rond Laigueglia. Tien kilometer voor het einde werden ook zij teruggehaald, wat voor Fabio Felline het sein was om te versnellen.

Op de heuvels liep de renner uit Turijn een halve minuut uit op een kleine achtervolgingsgroep van tien man. Dit gat gaf Felline in de slotkilometers niet meer uit handen. Achter hem werd Romain Hardy tweede, voor Mauro Finetto.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties