Ook in Middelkerke wint Van der Poel van Van Aert

Geplaatst op zaterdag 11 februari 2017 om 15:57

Foto: Orange Pictures - SportFoto (archief)

Mathieu van der Poel blijft maar winnen deze maand. Na de crossen in Maldegem, Lille en Hoogstraten was hij vandaag ook de beste in Middelkerke. Opnieuw eindigde Wout van Aert als tweede. Door zijn zevende overwinning in de laatste van acht Superprestige-crossen wint Van der Poel ook het eindklassement in dit regelmatigheidscriterium.

Het werd vandaag al snel duidelijk dat we weer een duel zouden krijgen tussen Van der Poel en Van Aert. De twee toppers van het veldrijden lagen al snel samen op kop. In eerste instantie kon Corné van Kessel het duo nog volgen, maar het duurde niet lang voordat Van der Poel en Van Aert los waren.

Van der Poel bleek vervolgens net als in de afgelopen crossen de betere van de twee. Van Aert kon in het begin van de wedstrijd nog reageren op de speldenprikjes van zijn concurrent, maar iets voorbij halfcross begon Van der Poel steeds verder weg te rijden. Het verschil ging van tien seconden op twee ronden van het einde naar zestien seconden bij het ingaan van slotronde. Van Aert bleek niet in staat om het gat te dichten, waardoor Van der Poel naar zijn twintigste zege van het seizoen reed.

“Ik had voor de wedstrijd al gezegd dat dit iets is dat ik heel graag doe”, stelde Van der Poel na afloop in het flash interview. “Je moet je eigen tempo rijden en als je goed bent, komen de verschillen vanzelf. Het is leuk om een klassement te winnen dit seizoen. 8 op 8 zou heel mooi geweest zijn, maar ik ben heel tevreden met mijn eindzege in de Superprestige en die 7 op 8.”

Uitslag Superprestige-cross van Middelkerke 2017
1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Wout van Aert
3. flag-be Laurens Sweeck
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Gianni Vermeersch
6. flag-be Tom Meeusen
7. flag-be Vincent Baestaens
8. flag-nl Corné van Kessel
9. flag-be Diether Sweeck
10. flag-be Klaas Vantornout


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties