Bardet: “De Tour is een groot doel, maar er zijn ook kansen daarbuiten”

Door Nick Doup, vrijdag 10 februari 2017 om 17:15

©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Romain Bardet begint komende week zijn seizoen in de Ronde van Oman. De Fransman is de kopman bij AG2R La Mondiale en wil in 2017 een nieuwe stap maken. “Ik ben nog steeds jong en heb grote ambities”, tekent Cyclingnews op bij een vraagsessie met de ploeg.

“Succes komt dit seizoen niet alleen neer op weer podium rijden”, doelt Bardet op zijn tweede plek in het eindklassement van de Tour de France 2016. “Het gaat om koersen winnen, fysiek en tactisch beter worden. De Tour is natuurlijk een groot doel, maar er zijn ook veel kansen daarbuiten.”

Meedoen om de winst in Oman
Een eerste kans vindt Bardet in Oman, waar hij vorig jaar als tweede eindigde achter Vincenzo Nibali. “Ik ga daar heen om mij te laten zien en te controleren of mijn werk uitbetaald gaat worden. Als ik goed omga met de druk, kan ik competitief zijn en zelfs meedoen voor de winst. Een zesdaagse wedstrijd is het juiste format om kilometers in de benen te krijgen, zeker omdat het weer daar goed is, terwijl de Europese winter vrij streng is.”

Nieuwe ervaringen
Na de Tour of Oman blijft Bardet in het Midden-Oosten om voor het eerst de Abu Dhabi Tour te rijden. Daarna pas keert hij terug naar Frankrijk voor Parijs-Nice. Een bewuste keuze. “Ik wil niet stagneren en mij vervelen door elk seizoen mijn programma te kopiëren. Samen met het management van de ploeg en mijn coach hebben we gekozen om de seizoensstart licht te veranderen. We gaan voor twee rittenkoersen in de hitte, wat ons in staat stelt om in goede omstandigheden te werken, met het oog op Parijs-Nice. Ik vind die nieuwe ervaringen leuk.”

“Ik voel mij sterker en volwassener na 2016, wat doorslaggevend was met betrekking tot mijn vertrouwen”, zegt Bardet. “Ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen, maar op hetzelfde moment weet ik hoe dingen gaan.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties