Lotto Soudal verkent met Hofland kasseien van de Omloop en Kuurne

Door Youri IJnsen, dinsdag 7 februari 2017 om 18:07

foto: Marcel Koch

Moreno Hofland heeft samen met vier ploeggenoten bij Lotto Soudal de wegen en kasseien van Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en E3 Harelbeke verkend. Onze landgenoot werkte het voorbije weekend meer dan 340 kilometer af, om zich zo optimaal voor te bereiden op de Vlaamse voorjaarsklassiekers.

Anticiperen
Dat Tiesj Benoot, Fredrik Frison, Nikolas Maes, Jürgen Roelandts, ploegleider Herman Frison en dus Hofland nu al op pad gingen, was niet zonder reden. “We hebben gekozen voor dit weekend omdat het risico bestaat dat de weersomstandigheden enkele dagen voor de Omloop slecht zijn en je dan geen uitwijkmogelijkheden meer hebt”, legt ploegleider Frison uit. “Nu hebben we die verkenningen zonder enige stress kunnen doen en zijn we gespaard gebleven van veel regen. Zulke tochten zijn ook ideaal om te experimenteren met de breedte van de tubes en de bandenspanning.”

Geheugen opfrissen
Frison gaf bovendien aan dat het goed was om alle belangrijke punten weer eens op te zoeken. “Sommige jongens kennen de streek natuurlijk goed, maar anderen minder. En het is sowieso nuttig om de opeenvolging van hellingen en kasseistroken nog eens te zien, ook voor mezelf. Het is tien maanden geleden dat we op deze wegen gekoerst hebben en je merkt tijdens zulke trainingen altijd dingen op die van belang kunnen zijn tijdens de koers.” De laatste jaren kende Lotto Soudal weinig succes in het openingsweekend. Datzelfde geldt voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties