Kittel stelt eindwinst Dubai Tour veilig met derde ritzege, Groenewegen tiende

Geplaatst op zaterdag 4 februari 2017 om 12:11

foto: ANSA - PERI / BAZZI

Marcel Kittel heeft de slotetappe én het klassement van de Dubai Tour op zijn naam geschreven. De Duitser van Quick-Step Floors bleek voor een derde keer de snelste in de massasprint. Dit keer was de tweede plaats voor Elia Viviani (Sky). Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), eerder deze week nog twee keer tweede, moest genoegen nemen met plek tien.

Het duurde vandaag een tijdje voordat de vlucht van de dag tot stand kwam. Na dertig kilometer zat alles nog bij elkaar. Uiteindelijk leek een grote groep van veertien renners weg te rijden, maar daar stak Quick-Step Floors een stokje voor. De ploeg van klassementsleider Marcel Kittel vond deze ontsnappingspoging kennelijk te gevaarlijk.

Gerts in kopgroep
Dimitry Gruzdev (Astana) en Matteo Bono (UAE Abu Dhabi) mochten kort daarna wél wegrijden van de Belgische ploeg. Het tweetal kreeg even later gezelschap van Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida) en de Nederlander Floris Gerts (BMC).

Het werd snel duidelijk dat de koplopers weinig kans zouden maken op de etappezege. Het peloton hield het verschil direct beperkt. De voorsprong kwam niet boven de twee minuten uit. Op negen kilometer van het einde was het avontuur van de vier leiders voorbij.

Chaotische sprint
Het peloton stevende vervolgens af op een nieuwe massasprint. In tegenstelling tot eerdere etappes wist ditmaal geen enkele ploeg een trein op de rails te zetten. Na een chaotische sprintvoorbereiding bleek Marcel Kittel opnieuw met afstand de snelste.

Groenewegen zat te ver bij het aangaan van de sprint en kwam als tiende binnen, maar dat bleek genoeg om de tweede plaats in het klassement te behouden. Elia Viviani (Sky) en Riccardo Minali (Astana) snoepten de bonificatieseconden af van zijn concurrenten.

foto: ANSA – PERI / BAZZI


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties