Tom Dumoulin: “Ik hoop op een mooi resultaat in de tijdritten”

Geplaatst op zaterdag 22 juni 2013 om 17:53
Tom Dumoulin

foto: Sirotti

Tom Dumoulin is dit jaar een van de debutanten in de Ronde van Frankrijk en werd afgelopen week geïnterviewd door onze partner Tourspel2013. De 22-jarige Limburger van Argos-Shimano doet zondag eerst mee aan het NK in Kerkrade, waar hij met ambitie naartoe gaat. In de Tour wil hij zich met name laten zien in de tijdritten.

Eerst staat hij zondag aan de start van het NK in zijn eigen Limburg. “Ik ga voor de titel, maar met het podium ben ik ook al tevreden. De ambitie moet zijn om de titel mee naar huis te nemen”, kondigt hij aan. Over het parcours is hij niet te spreken. “Persoonlijk ben ik van mening dat het parcours te zwaar is en dat je daardoor helemaal geen attractieve wedstrijd krijgt. Dat was vorig jaar ook het geval. Het was meer een overlevingstocht dan spannende tv. Het was beter geweest om de wedstrijd in te korten.”

Daarna volgt de Tour. “Mijn rol wordt vooral dat ik de sprinttrein goed ga afzetten. Niet in de laatste drie kilometer, maar ik moet er wel voor zorgen dat onze mannen voor de sprint op een juiste positie afgezet worden. In de heuvelritten en de tijdritten krijg ik een vrijere rol. Als er geen kans is op een sprint, hopen ze dat ik erbij zit in de ontsnapping. Als ploeg hopen we op een etappeoverwinning, hopelijk meer dan één. De eerste rit is een sprintersrit. Misschien kunnen we wel met de gele trui naar huis komen.”

Dumoulin wil zich laten zien in de ritten tegen de klok. “Er zijn twee tijdritten van een kilometer op dertig. De eerste vrij vlak, de andere vrij heuvelachtig. In beide gevallen hoop ik op een mooi resultaat. Ik hoop daar iets te kunnen laten zien in een discipline die mij heel goed ligt.”

Reacties Toon reacties Verberg reacties