Ook Patrick Gretsch (29) stopt met profwielrennen

Door Ruben De Muynck, woensdag 11 januari 2017 om 19:15

©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Ook Patrick Gretsch stopt met profwielrennen. Dat bevestigde de 29-jarige Duitser tegenover radsport-news. Gretsch kreeg geen contractverlening bij de Franse WorldTour-ploeg AG2R La Mondiale. Eerder vandaag kondigde Paul Voss (30) al zijn afscheid aan.

“In mijn ogen is er meer dan alleen profwielrennen. Het leven is zo veelzijdig waardoor ik nu ook meer tijd heb voor mijn familie en andere passies”, zegt hij. “De doorslaggevende factor om te stoppen, was vooral dat ik geen lucratief aanbod gekregen heb van andere ploegen.” Gretsch werd wereldkampioen tijdrijden bij de junioren in 2004. Daarnaast werd hij ook Duits kampioen tegen de klok bij de junioren en beloften. Met de eindzege in de hoog aangeschreven beloftenkoers Thüringen Rundfahrt van 2008 toonde hij zijn talent.

In 2010 begon de profcarrière van Gretsch bij Team HTC – Columbia. Twee jaar later kwam hij terecht bij de Nederlandse ProContinentale ploeg Argos – Shimano, dat één jaar later een WorldTour-licentie kreeg. De laatste drie jaren reed de tijdrijder in dienst van AG2R La Mondiale. Drie profzeges heeft Patrick Gretsch op zijn naam staan. De prologen van de Ster ZLM Toer 2011, van de USA Pro Challenge 2011 en van de Ruta del Sol 2012 staan op zijn palmares.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties