Paul Voss (30) hangt fiets aan de wilgen

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 16:34

Foto: Sirotti

Paul Voss stopt met wielrennen. Dat bevestigt de 30-jarige Duitser tegenover radsport-news.com. Voss kreeg in september van ploegbaas Ralph Denk te horen dat er geen plek voor hem is bij BORA-hansgrohe. “Dat is jammer”, zegt hij, “maar je moet dat accepteren.”

De Duitser droeg dit seizoen de bolletjestrui in de Tour de France. Een paar weken later won hij de Rad am Ring. Het was pas zijn tweede profzege. Zijn eerste overwinning behaalde hij in 2010. Voss schreef toen de proloog van de Ronde van Catalonië op zijn naam.

“Afgelopen jaar kende ik mijn sterkste seizoen”, stelt hij. “Misschien niet qua overwinningen, maar wel wat betreft mijn prestaties.” De plekken bij BORA-hansgrohe waren echter schaars, aangezien Peter Sagan veel renners mee mocht nemen van Tinkoff.

Voss begon zijn profcarrière in 2009 bij Milram. In 2011 kwam hij terecht bij het continentale Endura Racing, dat twee jaar later een ProContinentale-licentie kreeg, na de fusie met NetApp. Deze fusieploeg zou uiteindelijk veranderen in Bora-Argon 18, waar Voss dus zijn carrière beëindigt.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties