Minder tijdritkilometers in Ruta del Sol, meer in Valencia

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 15:15

Foto: Sirotti

De organisatie van de Ruta del Sol heeft het parcours van de komende editie bekendgemaakt. Het etappeschema bevat één rit voor rappe mannen, twee heuvelachtige etappes, één dag met aankomst bergop en één tijdrit.

De individuele tijdrit is ‘maar’ 12 kilometer lang. Vorig jaar moesten de renners in de Ruta del Sol nog 21 kilometer tegen de klok afleggen. De koninginnenrit volgt al op dag twee. Dan krijgt het peloton een aankomst op de Alto Peña del Águila voor de kiezen, een zes kilometer lange beklimming van eerste categorie.

De Ruta del Sol staat op het programma van 15 tot en met 19 februari. De koers heeft dit seizoen voor het eerst een 2.HC status. Vorig jaar ging de eindzege naar Alejandro Valverde.

Volta a la Comunitat Valenciana
Het parcours van de Volta a la Comunitat Valenciana (2.1) wordt pas donderdag officieel bekendgemaakt, maar de Spaanse krant Marca kent al enkele details. De wedstrijd zou namelijk beginnen met een 37,9 kilometer lange ploegentijdrit. Vorig jaar bevatte het etappeschema alleen een individuele tijdrit. Die werd destijds gewonnen door Wout Poels. De Nederlander schreef toen ook het eindklassement op zijn naam.

Marca weet bovendien te melden dat de Valenciaanse rittenkoers, die op 1 februari begint en vier dagen later eindigt, een aankomst heeft op de Alto Más de la Costa. Deze bijna vijf kilometer lange beklimming, met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,9 procent en stukken tot 21 procent, zat vorig seizoen ook in de Ronde van Spanje. Toen reed Mathias Frank op deze berg naar de etappezege. Robert Gesink werd derde.

Of de Alto Más de la Costa dit seizoen opnieuw in de Vuelta zit, gaan we eveneens donderdag weten. Dan staat namelijk ook de parcourspresentatie van de Ronde van Spanje op het programma.

Etappeschema Ruta del Sol 2017
Etappe 1: Rincón de la Victoria (Málaga) – Granada (155,4 km)
Etappe 2: Torredonjimeno – Alto Peña del Águila, Mancha Real (Jaén) (177,9 km)
Etappe 3: Lucena – Córdoba (tijdrit van 12 km)
Etappe 4: La Campana (Sevilla) – Sevilla (179,3 km)
Etappe 5: Setenil de las Bodegas (Cádiz) – Coín (Málaga) (151,5 km)


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties