Albert: “Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu”

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 13:21
Mathieu van der Poel

Foto: Orange Pictures

Niels Albert is geschrokken van de tweet die Mathieu van der Poel over hem schreef naar aanleiding van het relletje rond het WK-parcours. Dat zegt de ploegleider van Wout van Aert tegenover Het Laatste Nieuws. “Iedereen mag zijn mening ventileren”, aldus Albert. “Maar dan wel op een beschaafde manier.”

“Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu, echt waar”, vervolgt hij. “Ik ben daarvan geschrokken. Hij wordt er zelf niet beter van door mij ‘janker’ te noemen. Geloof me, ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren op die tweet, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik me de slimste en laat ik het hierbij.”

Albert verbaasde zich dinsdag hardop over het feit dat Adrie van der Poel meehelpt aan de opbouw van het WK-parcours in het Luxemburgse Bieles. Mathieu van der Poel, de zoon van, reageerde vervolgens gepikeerd via Twitter: “Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen. Janker.”

Albert benadrukt dat hij niet heeft beweerd dat de familie Van der Poel misbruik gaat maken van de situatie. “Dat hebben ze in het verleden nooit gedaan”, zegt hij. “Maar die ‘inmenging’ kan toch niet als logisch worden beschouwd? Natuurlijk weet ik dat Adrie ook betrokken was bij de parcoursuitbouw van Hoogerheide en Zolder. Maar dat waren bestaande omlopen. Bieles is compleet nieuw. Toch een wezenlijk verschil, vind ik.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties