Adrie van der Poel: “Ik snap echt niet waar Albert zich druk over maakt”

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 12:26

foto: Marcel Koch

Er was gisteren weer wat commotie in de veldrijdwereld. Niels Albert, coach van Wout van Aert, verbaasde zich over het feit dat Adrie van der Poel meehelpt aan de opbouw van het WK-parcours in het Luxemburgse Bieles. Dat schoot vervolgens in het verkeerde keelgat bij Mathieu van der Poel. Vandaag reageert zijn vader op het verhaal.

“Ik snap echt niet waar Albert zich druk over maakt”, stelt Adrie van der Poel tegenover BN DeStem. “Hij moet zich eerst eens goed laten informeren voor hij wat roept. Ik heb het parcours helemaal niet getekend en sla met mijn bouwploeg alleen de paaltjes in de grond, plaats de hekken en hang de reclamedoeken op. Zoals het op de tekening staat.”

Adrie van der Poel begrijpt niet waarom anderen zich ongemakkelijk voelen over zijn rol bij het WK. “Het interesseert Mathieu namelijk niet hoe het parcours eruit ziet, omdat het voor hem uiteindelijk allemaal niet uitmaakt. Dat is zijn sterke punt.” Hij kan daarom maar één reden bedenken waarom Albert zich toch druk maakt. “Dat voor hen het WK superbelangrijk is geworden. ‘Matje’ voelt die druk niet. Het is al reuze knap wat hij nu presteert zonder een optimale voorbereiding in de zomer. Hij hoeft echt niks meer te bewijzen.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties