Landa en Thomas delen kopmanschap in Giro

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 10:53
Mikel Landa

Foto: Sirotti

Sky gaat dit seizoen met twee kopmannen van start in de Ronde van Italië. Dat bevestigt ploegbaas Dave Brailsford tegenover Cyclingnews. De Britse formatie mikt op zowel Mikel Landa als Geraint Thomas.

“Dit wordt een erg belangrijk seizoen voor Geraint”, stelt Brailsford. “Vorig jaar won hij Parijs-Nice en daarna presteerde hij in de Tour de France niet zoals gehoopt. Wij denken dat hij dit seizoen een groot doel nodig heeft. Toen we het parcours van de Giro zagen, dacht we dat hij in staat moet zijn om daar erg goed te presteren.”

Voor Mikel Landa was de Giro altijd al het doel. “Hun kwaliteiten zijn verschillend, en de manier waarop Mikel en Geraint de wedstrijd gaan benaderen is ook verschillend, maar ik denk dat ze elkaar goed gaan aanvullen.”

Landa reed ook vorig jaar de Giro, maar toen gaf hij na tien etappes ziek op. Een jaar eerder werd hij derde in de Italiaanse rittenkoers.

Wout Poels hoopte eveneens het kopmanschap voor de Giro te krijgen. De ploeg kiest er echter voor om hem te laten starten in de Tour de France. Daar moet hij opnieuw gaan knechten voor kopman Chris Froome.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties