Brailsford beschuldigt voorzitter UK Anti-Doping van ondermijnen onderzoek

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 om 09:10
Dave Brailsford

Foto: ASO

Dave Brailsford heeft dinsdag voor het eerst sinds de hoorzitting voor het Britse parlement weer gereageerd op de zaak rondom het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins. Op de jaarlijkse mediadag van Sky pareerde hij de kritiek die hij recent kreeg van David Kenworthy, de voorzitter van UK Anti-Doping, dat onderzoek doet naar de zaak.

Kenworthy vond het “bijzonder” en “erg teleurstellend” dat er heel veel details bekend zijn over het pakketje, terwijl er over de inhoud ervan nog twijfels bestaan. De Britse pers confronteerde Brailsford met die uitspraken. “Het enige bijzondere hier is dat hij commentaar levert op een zaak die nog aan de gang is”, antwoordde de ploegbaas van Sky. “De meeste eerlijke mensen zouden het onderzoek respecteren en wachten tot het klaar is.”

Brailsford heeft daarom UK Anti-Doping gecontacteerd om zijn “zorgen te uiten” over deze gang van zaken. “Zelfs deze week nog heeft UK Anti-Doping contact opgenomen met enkele renners die in het Critérium du Dauphiné waren (waar het pakketje werd afgeleverd, red.). Er moet dus nog steeds werk worden gedaan. Laten we dan eerst wachten tot het einde van dat proces en dan pas kunnen we conclusies trekken.”

Brailsford wilde om dezelfde redenen niet te diep ingaan op de zaak. Wel benadrukte hij vastberaden te zijn om aan te blijven, ondanks de hevige kritiek op hem. “De mensen mogen zelf weten wat hun perceptie van mij is, dat accepteer ik volledig. Maar in mijn hart weet ik dat ik alles op de correcte manier doe. Of de mensen Sky kunnen geloven? Honderd procent.”


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties