Van der Poel haalt hard uit na kritiek Niels Albert

Door Youri IJnsen, dinsdag 10 januari 2017 om 13:13
Mathieu van der Poel

foto: Orange Pictures - Sportfoto

Het vuur in aanloop naar het WK Veldrijden eind deze maand is aangestoken. Niels Albert, ploegleider van topfavoriet Wout van Aert, stelt vragen bij de inmenging van Adrie van der Poel, vader en mechanieker van andere topfavoriet Mathieu van der Poel, met betrekking tot het WK-parcours in het Luxemburgse Bieles.

Albert: “Bizar dat Adrie van der Poel meehelpt aan het WK-parcours”
Albert, zelf tweevoudig wereldkampioen, doet zijn beklag tegenover Belga. “Ik heb vernomen dat Adrie van der Poel vorige en deze week de organisatie bijstaat. Dat vind ik toch vreemd. Stel je voor dat Patrick Lefevere een paar keer voor het WK wielrennen om advies wordt gevraagd door de organisatie. Dat zouden de andere renners en ploegleiders toch bizar vinden. Patrick of zijn ploegleider zouden toch altijd een parcours uitstippelen dat in het voordeel is van hun renners. Wel, ik kan me nu niet van de indruk ontdoen dat Adrie dat ook in Luxemburg zal doen voor Mathieu. Zijn daar geen regels voor? Mag iedereen zomaar zijn zegje doen?”

Van der Poel over Albert: “Janker”
De uitspraak van de altijd uitgesproken Albert zette kwaad bloed bij Mathieu van der Poel. Dat terwijl zij het in het verleden als ploeggenoten bij BKCP-Powerplus ogenschijnlijk goed konden vinden. “Toen Wout (van Aert in 2014 bij de beloften, red.) wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen. Janker”, schreef de Nederlands kampioen op Twitter.

UCI: “Adrie is ingehuurd door de WK-organisatie, niet door de UCI”
Peter Van den Abeele is veldrit-verantwoordelijke binnen de UCI. Hij gaat ook in op de kritiek van Albert. “Adrie is inderdaad ingehuurd door de organisatie om te helpen met het parcours. En ik begrijp dat dat vragen kan oproepen, omdat hij de vader is van een topfavoriet. Maar uiteindelijk waken wij (de UCI, red.) erover met onze technisch afgevaardigde Beat Wabel dat het parcours aan de regels voldoet. […] Dus wij doen echt wel ons werk. Heel concreet: de UCI bouwt geen parcours. Ons wordt een parcours voorgelegd en wij keuren dat goed en dat zullen we ook in Luxemburg nauwgezet blijven opvolgen tot het eind.”

Reacties Toon reacties Verberg reacties