Vincenzo Nibali ziet in Steven Kruijswijk grootste Nederlandse rivaal

Door Maxim Horssels, dinsdag 10 januari 2017 om 08:00

foto: WielerFlits/Maxim Horssels

De honderdste Giro d’Italia belooft nu al een spektakelstuk te worden. Het aantal toprenners dat de Giro wil rijden blijft toenemen, waardoor het niet uitgesloten is dat de drieweekse door Italië het deelnemersveld van de Tour de France zal overvleugelen. Tweevoudig winnaar Vincenzo Nibali verwacht van de Nederlandse deelnemers de meeste weerstand van Steven Kruijswijk.

“Steven Kruijswijk is van de Nederlandse Giro-deelnemers de sterkste. Van hem verwacht ik het meest”, aldus Nibali in gesprek met WielerFlits. “Het voordeel van Kruijswijk ten opzichte van Tom Dumoulin en Bauke Mollema is dat hij de Giro beter kent. Hij weet wat het is om een lange tijd de roze trui te dragen.”

De 32-jarige kopman van Bahrain Merida bekende tijdens de meest recente Giro onder de indruk te zijn geweest van het niveau van Kruijswijk, maar hij plaatste ook een kanttekening bij zijn verwachting. “Vorig jaar was Kruijswijk nog redelijk onbekend als klassementsman. Nu kent iedereen hem en in de koers wordt dan ook anders op hem gereageerd. Opnieuw een hoog niveau halen is bovendien lastig.”

Van welke Nederlander verwacht je het meest in de Giro?

  • Steven Kruijswijk (71%, 1.863 stemmen)
  • Bauke Mollema (15%, 401 stemmen)
  • Tom Dumoulin (14%, 357 stemmen)

Aantal stemmen: 2.621

Stem


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties