Van der Poel doet NK-kunstje nog eens over in Otegem

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 om 16:01
Mathieu van der Poel

Foto: Orange Pictures - Dick Soepenberg

Mathieu van der Poel heeft daags na het behalen van zijn derde Nederlandse titel op rij bij de profs, ook de Weversmisdagcross in Otegem naar zijn hand gezet. Wereldkampioen Wout van Aert nam een snipperdag.

De wedstrijd in Otegem, die overigens niet meetelt voor een klassement, geldt traditioneel als de herkansing voor de kampioenschappen. David van der Poel had dat net als Europees kampioen Toon Aerts en man van de streek Michael Vanthourenhout maar al te goed begrepen. Zij gingen als eerste het – voor de verandering – modderige Vlaamse veld in.

Van Aert neemt een snipperdag
Mathieu van der Poel en Wout van Aert verloren elkaar intussen niet uit het oog en reden zelfs wiel in wiel, maar wel buiten de top-10. Van Aert lag gisteren pas laat in bed na de festiviteiten in zijn woonplaats Lille, ten gevolge van zijn BK-titel. Ook Van der Poel kwam niet meteen in zijn ritme.

Een groepje met heel wat West-Vlamingen, zoals Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch, Tim Merlier en Klaas Vantornout, probeerde even van de mindere start van de twee topfavorieten te profiteren. Maar al na een kwartier maakte Van der Poel toch vooraan de aansluiting, na een sterk manoeuvre in de lange loopstrook. Van Aert maakte geen aanstalte om op te schuiven en nam duidelijk een snipperdag.

Van der Poel wint spelenderwijs
Eenmaal de kersvers Nederlands kampioen vooraan was komen postvatten, duurde het niet lang vooraleer hij het tempo optrok en een gaatje kreeg. Vanthourenhout en Aerts bleven het langst in het wiel, maar halfweg bedroeg het kloofje toch al tien seconden. Van Aert was nog verder teruggeslagen tot een halve minuut.

In de tweede wedstrijdhelft bleef Van der Poel spelenderwijs buiten schot. Daarachter kreeg Aerts nog wel de hulp van de minder gestarte Laurens Sweeck, maar zoals zo vaak was er aan de Nederlands kampioen niets te doen.

Van der Poel vertrekt morgen op stage naar Spanje, om zich optimaal voor te bereiden op het WK. Zijn eerstvolgende wedstrijd is de Wereldbeker in Hoogerheide, vlakbij huis.

Weversmisdagcross 2017
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
5. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
6. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
8. flag-be Vincent Baestaens (Elite-2)
9. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
10. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties