Orica-Scott met drie kopmannen in Tour Down Under

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 om 09:31

Foto: Sirotti

De Tour Down Under is voor Orica-Scott een belangrijke koers. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de Australische formatie een sterke selectie heeft samengesteld. De ploeg rekent in haar thuiskoers op Simon Gerrans, Caleb Ewan en Esteban Chaves.

Orica-Scott won vorig jaar vier etappes plus het eindklassement. “Het gaat vrij lastig worden om dat resultaat te overtreffen”, beseft ploegleider Matt White op de ploegsite, “maar de ploeg die we dit jaar hebben is minstens even goed als we ooit in deze wedstrijd hebben gehad.”

Chaves en Gerrans mikken op het klassement. Volgens White wordt vooral de tweede etappe belangrijk. “Door de wijzigingen is dit de nieuwe koninginnenrit. De Willunga-etappe (op dag vijf) is nog steeds de rit waar de koers gewonnen en verloren gaat worden, maar tegen de tijd dat we daaraan beginnen, is het klassement grotendeels al gemaakt.”

Voor de massasprints rekent de ploeg op Caleb Ewan. De nieuwe aanwinst Roger Kluge, die overkwam van IAM Cycling, zal voor hem de sprint aantrekken.

Selectie Orica-Scott voor Tour Down Under (17-22 januari)
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Caleb Ewan
flag-au Simon Gerrans
flag-au Damien Howson
flag-za Daryl Impey
flag-de Roger Kluge


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties