Westra schept verwarring met verwijderd bericht over einde carrière

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 om 08:28

Foto: Sirotti

Lieuwe Westra heeft pas net een nieuwe ploeg, maar hij lijkt zijn carrière per direct te beëindigen. Dat schreef de Fries zondagavond in een inmiddels verwijderd Facebook-bericht. Zakelijke conflicten met zijn voormalig zaakwaarnemer André Boskamp en ex-zwager Kevin Snijder zouden de reden zijn voor het besluit.

“Vandaag heb ik besloten om te stoppen met koersen”, schreef Westra in zijn verwijderde Facebook-bericht. “Ik kan het niet meer opbrengen dankzij A. Boskamp en K. Snijder. Door te stoppen heb ik tijd om deze zaken nu op te lossen. Bedankt wielerwereld.”

Het is onduidelijk waarom het Facebook-bericht niet langer online staat. Volgens Omroep Fryslân zou Westra het nieuws bevestigd hebben.

De Fries stapte dit seizoen over naar Wanty-Groupe Gobert. In de afgelopen drie seizoen kwam hij uit voor Astana. Vorig jaar gaf Westra al aan dat hij aan stoppen dacht. De inwoner van Monaco zat naar eigen zeggen heel diep in de put. “Raar gezegd: ik was er gewoon helemaal klaar mee”, stelde Westra destijds tegenover WielerFlits. “Dat zijn straffe uitspraken. Maar er is gewoon teveel gebeurd in één jaar tijd. Relatie op de schop, het alleen wonen in Monaco, veel van huis te zijn. Veel dingen om me heen zien gebeuren in de koers, valpartijen, mensen die nog steeds in coma liggen. Al die kleine dingen bij elkaar, kan dus ook Het Beest Westra dus kraken, zeg maar.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties