Sunweb wil met Matthews kasseienklassiekers rijden

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 om 09:05

foto: Marcel Koch

Nu John Degenkolb is vertrokken naar Trek-Segafredo, lijkt Sunweb dit seizoen minder kansen te hebben in het Vlaamse voorjaar. Op lange termijn zou Michael Matthews daar echter verandering in kunnen brengen. Teambaas Iwan Spekenbrink zegt tegenover WielerFlits dat de ploeg hem voorzichtig wil gaan ontwikkelen voor de kasseienklassiekers.

“We hadden twee mogelijkheden voor de klassiekers: John Degenkolb en Michael Matthews”, stelt Spekenbrink. “Wij hebben gekozen voor Michael Matthews. Het zijn bijna dezelfde renners, maar je wisselt Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen in voor de Amstel Gold Race.”

De ploeg wil Matthews echter ook gaan inzetten in het Vlaamse voorjaar. “We hebben met Matthews het lange termijn doel om hem voorzichtig te gaan ontwikkelen voor de kasseienklassiekers. We willen hem dit jaar al een paar wedstrijden over de keien laten rijden, want als je puur naar zijn profiel kijkt, naar zijn fysieke mogelijkheden, naar zijn handling skills, en ook wel zijn gedrevenheid om in klassiekers te presteren, dan zou hij over twee tot drie jaar best een uitslag kunnen rijden in een kasseienklassieker.”

Matthews maakte dit seizoen de overstap van Orica-Scott. Bij die ploeg was hij in het voorjaar voornamelijk belangrijk in Milaan-San Remo en de Amstel Gold Race. In beide wedstrijden is een derde plaats zijn beste resultaat tot nu toe.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties