Gimondi: “Ik hoop dat Kruijswijk de Giro wint”

Door Youri IJnsen, zondag 8 januari 2017 om 16:50

foto: Sirotti

Steven Kruijswijk heeft succeswensen vanuit een bijzondere hoek gekregen. De Italiaanse wielergrootheid Felici Gimondi steunt de Nederlander in de komende Giro d’Italia. “Hij is zeer getalenteerd”, vertelt Gimondi in La Gazzetta dello Sport.

Verkenning bergetappes
Kruijswijk was in Italië om het parcours van de Granfondo Gimondi Bianchi te rijden. Granfondo is een tak binnen de wielersport waarbij voornamelijk recreanten een lange afstand op tijd afleggen. Gimondi en fietsenmerk Bianchi – waar LottoNL-Jumbo op rijdt – zijn de naamgevers van deze Granfondo. Het kwam Kruijswijk goed uit, want zo kon hij enkele beklimmingen uit de komende Giro vast verkennen. Hij week zelfs even van de route af om de Boccola naar de oude stad van Bergamo op te rijden, de finish van de vijftiende etappe. “Het is een groot voordeel als je de belangrijke punten van een rit al kent. Daarom wilde ik ook even naar Bergamo”, legt Kruijswijk uit.

Gimondi gecharmeerd van Kruijswijk
Gimondi, die in zijn carrière alle drie de grote rondes, Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, de Ronde van Lombardije én het WK wist te winnen, heeft een hoge pet op van Kruijswijk. “Vorig jaar had hij het fietsenmerk Bianchi bijna al de winst in de Giro bezorgd, als die vreselijke val er niet was geweest. Ik won de vijftigste Giro en ik hoop dat Steven dit jaar de honderdste wint. Hij is zeer getalenteerd. Dat hij in deze kou ook nog even de klim naar Bergamo verkent, zegt alles over zijn toewijding”, aldus de Aristocraat. Verder kwam Kruijswijk onderweg ook de Colle de Gallo en de Colle del Selvino tegen.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties