Van Aert leidt van start tot finish in Oostende

Geplaatst op zondag 8 januari 2017 om 16:01
Wout van Aert wint de Koppenbergcross 2016

Foto: Orange Pictures - Sportfoto

Wout van Aert heeft met groots machtsvertoon het Belgisch kampioenschap in Oostende naar zijn hand gezet. Er was aan de wereldkampioen niets te doen. Kevin Pauwels en Laurens Sweeck mochten mee op het podium.

Heel snel beslist
Wat de neutrale veldritliefhebber vooraf vreesde, gebeurde in Oostende al na een halve ronde. Wereldkampioen en topfavoriet Wout van Aert nam een knalstart en ging op die manier als eerste naar het strand. Daar bouwde hij in geen tijd een voorsprong van een tiental seconden uit op de man die in zijn wiel zat: Gianni Vermeersch.

Achter de rug van Van Aert troepte een groepje met zowat alle Belgische profs samen. Niemand wilde echt het initiatief nemen, waardoor Van Aerts ploegmaat Tim Merlier naar de leiding kon rijden om het tempo te drukken. Gevolg: na twee ronden bedroeg het verschil al veertig seconden. De koers was toen eigenlijk al gereden.

Trio strijdt voor plek twee
De druk kwam achteraan op de schouders van Europees kampioen Toon Aerts terecht, maar hij had duidelijk niet de topdag waarmee hij op de Balenberg Van Aert nog te slim af was. Laurens Sweeck probeerde het dan maar in het gezelschap van West-Vlaming Gianni Vermeersch. Die laatste hield zijn inspanning echter niet lang vol.

Marlux-Napoleon Games-renners Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels en in extremis ook Van Aerts ploegmaat Tim Merlier reden wél naar zandspecialist Sweeck toe. Zij mochten het uitvechten om de podiumplekken na Van Aert, die op een kwartier van het einde een voorsprong van bijna anderhalve minuut te pakken had.

Tweede titel voor Van Aert
Van Aert had in de laatste rechte lijn nog ruim de tijd voor een scherpschuttersgebaar én zijn gloednieuwe fiets in de lucht te steken. Pauwels toonde zich de sterkste van de achtervolgers.

Belgisch kampioenschap veldrijden 2017 | Oostende
1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
2. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
5. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
6. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
7. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
8. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
9. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
10. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties