Bahrain Merida wilde Bram Tankink contracteren

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 om 08:07

foto: Sirotti

Bram Tankink had deze winter kunnen overstappen naar Bahrain Merida. De nieuwe WorldTour-ploeg had interesse in de 38-jarige renner vanwege zijn ervaring en parcourskennis in de voorjaarswedstrijden. In plaats van een overstap besloot Tankink zijn contract te verlengen bij LottoNL-Jumbo.

In gesprek met WielerFlits noemt teammanager Brent Copeland het aantrekken van een Nederlander “een van de doelen van de ploeg”. Het is zijn missie om de ploeg zo internationaal mogelijk te maken en volgens hem kan een Nederlander dan niet ontbreken. “De klasse en het talent van wielrenners uit deze regio is enorm. Wielrennen zit in het bloed en de cultuur.”

“Maar we willen niet zomaar een Belg of Nederlander oppikken”, verduidelijkt Copeland. “Het moet wel van toegevoegde waarde zijn.” Tankink kwam voor op het lijstje met Nederlandse namen dat ploegleider Tristan Hoffman inleverde toen hij in september rond was met de ploeg. Maar op dat late tijdstip in het seizoen bleken de meeste namen niet meer relevant.

Bahrain Merida heeft voor de Vlaamse klassiekers alle hoop gevestigd op Heinrich Haussler. Het is echter nog de vraag of hij op tijd in optimale conditie kan raken. De Australische renner is vorige week geopereerd aan een knieblessure en kan vanwege de revalidatie nog niet trainen.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties