Neoprof Miles Scotson pakt Australische wegtitel

Door Ruben De Muynck, zondag 8 januari 2017 om 07:02

Miles Scotson is Australisch kampioen op de weg geworden. De 22-jarige renner van BMC demarreerde op twee kilometer voor het einde en wist zijn solo te rekken tot de finish in Buninyong. Simon Gerrans (Orica-Scott) finishte als tweede. Nathan Haas (Dimension Data) spurtte naar het brons. De neoprof volgt Jack Bobrigde op, die vorig jaar de beste was.

Een kopgroep van negen kleurde de eerste vijftien ronden in Buninyong. Luke Durbridge, Caleb Ewan, Jay McCarthy, Cameron Meyer en Lachlan Morton waren de bekendste vroege vluchters. Het peloton gaf hen een vrijgeleide. De voorsprong groeide tot meer dan drie minuten. Met nog meer dan drie ronden en 30 kilometer te gaan werd het negental ingerekend.

Na verschillende aanvalspogingen van Brendan Canty, Travis Meyer, Luke Durbridge, Simon Gerrans en Nathan Earle in de slotronde, ontstond er een kopgroep van vijftien renners. Met het ingaan van de voorlaatste kilometer sprong Scotson weg en soleerde hij naar zijn eerste profzege. Gerrans en Haas kwamen net te laat.

De Australische wegtitel bij de beloften ging naar Samuel Jenner. De zilveren en bronzen medaille waren respectievelijk voor Alexander Porter en Lucas Hamilton. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Katrin Garfoot. De renster van Orica-Scott was sterker dan haar ploeggenoten Amanda Spratt en Lucy Kennedy.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties