Bahrain Merida wil met Ion Izagirre klassement rijden in Tour de France

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 om 17:21

foto: WielerFlits/Maxim Horssels

Bahrain Merida wil met Ion Izagirre in de rol als kopman naar de Tour de France. De Spanjaard zal deze zomer voor het eerst als teamleider in een grote ronde van start gaan. “Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ik ben er klaar voor.”

Het was niet Izagirre, maar de teamleiding die het idee opperde om met het algemeen klassement als ambitie van start te gaan in de Tour de France. “Toen wij in oktober het wedstrijdprogramma bespraken, was dat wel even schrikken”, zegt Izagirre tegen WielerFlits.

De renner, die deze winter zijn contract bij Movistar liet afkopen om de overstap naar Bahrain Merida te kunnen maken, won als rittenkaper de voorlaatste rit van de Tour. Hijzelf ging er vanuit in zo’n zelfde rol opnieuw in de Tour of Vuelta te starten en daarnaast vooral te mikken op eindzeges in rondes van een week.

“Wedstrijden als Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Romandië passen mij het best. Mijn doel dit seizoen is om daar ook te scoren en daarna hetzelfde te proberen in de Tour”, zegt de 27-jarige renner. “Ik moet realistisch zijn; de Tour is heel stressvol en een goed klassement rijden is lastig. Als ik toch tijd verlies, kan ik alsnog omschakelen en voor ritsucces gaan.”

Izagirre begint zijn seizoen in Spanje en zal vervolgens via Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Ardennenklassiekers, de Ronde van Romandië en een hoogtestage op de Teide toewerken naar de Tour. Vincenzo Nibali, het gezicht van de ploeg, focust zich volledig op de honderdste Giro d’Italia en zal de Tour daardoor in alle waarschijnlijkheid overslaan.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties