Alex Rasmussen beëindigt carrière na Zesdaagse van Kopenhagen

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 om 14:22

Foto: Sirotti

Alex Rasmussen (32) heeft het einde van zijn wielercarrière aangekondigd. De Zesdaagse van Kopenhagen wordt eind januari zijn allerlaatste wedstrijd. Dat melden diverse Deense media.

Rasmussen behaalde zijn grootste successen op de baan. Naast vier wereldtitels won hij zilver tijdens de Olympische Spelen van 2008 op het onderdeel ploegenachtervolging. Een jaar later ging Rasmussen zich meer focussen op de weg. De Deen kreeg een contract bij Saxo Bank en zou later ook gaan rijden voor HTC-Highroad en Garmin.

Bij HTC-Highroad werd Rasmussen ontslagen, nadat hij drie dopingtesten had gemist. De Deen ontliep in eerste instantie een schorsing, waardoor hij toch bij Garmin terecht kon, maar uiteindelijk werd hij alsnog voor achttien maanden geschorst. Dat betekende meteen het einde van zijn Garmin-periode. In de afgelopen jaren kwam Rasmussen uit voor een aantal continentale ploegen. Zijn belangrijkste overwinningen op de weg zijn etappezeges in de Bayern Rundfahrt en Vierdaagse van Duinkerke.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties