Kelderman heeft geen problemen met dienende rol in Giro

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 om 10:33

foto: Marcel Koch

Wilco Kelderman rijdt dit seizoen de Giro in dienst van Tom Dumoulin. Bij de opleidingsploeg van Rabobank waren de rollen nog omgedraaid, toen reed Dumoulin voor Kelderman. Is dat niet gek? “Nee, dat vind ik niet”, stelt Kelderman tegen WielerFlits. “Tom is gewoon een hele sterke renner. Hij kan wat moois laten zien in de Giro.”

“Daar kan ik hem nu mooi bij helpen”, vervolgt de voormalig renner van LottoNL-Jumbo. “Zo maken we elkaar sterker.” Kelderman verwijst daarbij naar de Giro van vorig jaar, toen Steven Kruijswijk soms wat mannetjes tekort kwam in de finale. “Met meer steun had hij wat meer zijn krachten kunnen sparen, en dat kunnen wij nu wel doen.”

Kelderman benadrukt bovendien dat er “zat koersen” zijn waar hij voor zichzelf mag gaan. “Nu is het bijvoorbeeld zo dat ik in de Giro voor Tom rijd, maar er zijn vast koersen waar ik dat terugkrijg, dat hij mij gaat helpen.” Eén van de wedstrijden waar Kelderman voor eigen kansen mag gaan, is de Vuelta. De 25-jarige renner wil daar echter nog geen doelstelling over uitspreken. “Dat is moeilijk te zeggen. Ik ga nog niet over een klassering praten.”

Meer zien? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties