Van Avermaet niet bang voor Sagan: “Ik ben even sterk”

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 om 08:25

Foto: Sirotti

Greg Van Avermaet ziet Peter Sagan als voornaamste concurrent in de voorjaarsklassiekers. Dat zegt de olympisch kampioen in gesprek met Sporza. “Maar ik heb zeker geen schrik van hem”, benadrukt hij. “Ik heb hem al een paar keer geklopt en hij mij ook. Ik ben even sterk.”

“Als we samen naar de meet gaan is het fiftyfifty”, vervolgt Van Avermaet. “Maar ik koers graag met hem. Net als ik rijdt hij open en aanvallend. Na Sagan zijn Kristoff, Boonen en Degenkolb mijn concurrenten. Snelle mannen, die een klassieke zege in de benen hebben. Van de andere Belgen verwacht ik vooral Vanmarcke en Benoot.”

Enkelbreuk
De BMC-renner kent vanwege een enkelbreuk een andere winter dan normaal. “Daardoor heb ik vier weken verloren op training. Pas een paar dagen voor Kerstmis heb ik mijn krukken aan de kant gelaten. Ik denk dat het al een week eerder kon, maar ik wou geen risico’s nemen.”

Inmiddels gaat het al een stuk beter. “De laatste weken ben ik zwaar aan het trainen”, stelt Van Avermaet. “Ik voel dat de conditie snel aan het komen is. Dit seizoen kan ik noodgedwongen nagaan wat het is om wat later te beginnen en wat meer te rusten. Het zal van dit voorjaar afhangen hoe ik het volgende winter zal aanpakken.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties