Mollema: “Contador rijdt nu al als een malle”

Geplaatst op dinsdag 27 december 2016 om 15:47

Foto: Sirotti

Bauke Mollema heeft tijdens het eerste trainingskamp van Trek-Segafredo kennis kunnen maken met Alberto Contador, zijn nieuwe ploeggenoot. De Spanjaard liet direct een goede indruk achter. “We hebben een paar keer samen getraind”, zegt Mollema tegenover het Dagblad van het Noorden. “Hij rijdt nu al als een malle. Dat vind ik mooi om te zien. Hij heeft een indrukwekkend hoog basisniveau.”

Mollema mag in de Giro d’Italia voor eigen kansen gaan, maar het is bedoeling dat hij de Tour de France als luxeknecht rijdt. “Vergelijkbaar met de rol zoals Wout Poels die bij Sky heeft als eerste helper van Chris Froome”, legt hij uit.

De Nederlander wil Contador dan zo goed mogelijk ondersteunen. “En ik ga heel goed kijken wat hij doet in de koers en daarbuiten. Ik zie dat hij op dit moment vooral probeert een nieuw groepje om zich heen te vormen van jongens die hij straks nodig heeft. Verder is hij vooral een man van de achtergrond. Je ziet hem soms de halve dag niet. Onze karakters zijn wel vergelijkbaar. Gewoon in alle rust proberen een omgeving te creëren waarin je optimaal kunt presteren.”

Voor Mollema wordt vooral de maand mei belangrijk. Dan wil hij goed presteren in de Giro. “Ik wil hem zelfs winnen”, stelt hij. “Ik wil vechten om de roze trui, leren wat daarvoor nodig is, wat er bij komt kijken. Met die kennis wil ik in de jaren erna mijn voordeel doen in de Tour als ik terugkeer als kopman, want uiteindelijk wil ik in de belangrijkste ronde ter wereld vechten om een podiumplaats.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties