Tosatto (42) stopt en droomt van rol als bondscoach

Door Youri IJnsen, donderdag 15 december 2016 om 13:58
Matteo Tosatto

foto: Sirotti

Matteo Tosatto bergt na een lange carrière zijn fiets voorgoed op. De 42-jarige Italiaan kreeg wel aanbiedingen voor 2017, maar niet bij een team op het hoogste niveau. “Mentaal ben ik al aan het afbouwen”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Recordhouder
Tosatto dacht dat hij met kopman Alberto Contador zou overgaan van Tinkoff naar Trek-Segafredo, maar dat bleek niet waar. “Ik ga niet om een nieuw contract smeken. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een jaar op het hoogste niveau had kunnen koersen, net zoals in 2016. Maar de deal met Trek-Segafredo werd niet geformaliseerd en ik weet niet helemaal zeker waarom. Ja, Alberto liet me weten dat hij me mee zou nemen. Maar als ik eerder had geweten dat dit niet het geval was, had ik eerder op zoek gekund naar een ploeg op het hoogste niveau en had ik er één kunnen vinden. In oktober was dat te laat en is het moeilijk om nog iets voor elkaar te boksen. Desondanks deden nog velen een aanbieding; dat was geweldig.”

Tosatto is recordhouder wat betreft het aantal deelnames aan grote rondes. Hij begon aan dertien Giro d’Italia’s, twaalf Tour de France’s en negen Vuelta a España’s, een totaal van 34. Daarvan reed hij er slechts zes niet uit. Vanaf 2017 gaat de Italiaan een opleiding volgen tot ploegleider. “Nu is het mijn grote droom om ooit de nationale bondscoach te zijn.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties