Bauke Mollema gaat voor eindzege in de Giro d’Italia 2017

Door Nick Doup, vrijdag 9 december 2016 om 22:08

foto: Sirotti

Bauke Mollema zet in 2017 alles op een goed klassement in de Giro d’Italia. Sterker nog, de medekopman van Trek-Segafredo gaat voor de eindzege. “De motivatie is groot om naar de Giro te gaan om te winnen”, zegt Mollema tegen VeloNews.

De inmiddels 30-jarige Mollema zal voor de tweede keer in zijn loopbaan starten in de Giro. “Het is de eerste keer dat ik terug ga naar de Giro sinds 2010. Dat was mijn allereerste grote ronde en ik weet nog hoe moeilijk het was. Dus om volgend jaar terug te keren met serieuze ambities om te winnen, is een nieuwe uitdaging.”

Komst Contador
Bij Trek-Segafredo krijgt Mollema komend seizoen gezelschap van Alberto Contador. “Hij is een groot kampioen, dus ik hoop dat ik een paar dingen van hem kan leren. Hoe hij zich voorbereidt en hoe hij koerst. Wat wel zeker is, is dat als ik in de Giro voor het klassement ga, ik niet ook in de Tour daarvoor kan gaan”, aldus de Groninger, die in Frankrijk mogelijk Contador zal ondersteunen.

Daarnaast maakte Mollema bekend dat hij, samen met El Pistolero, zijn seizoen zal beginnen in Argentinië en vervolgens naar Abu Dhabi reist. Daarna scheiden de wegen van de kopmannen in aanloop naar de verschillende grote rondes.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties