UCI sluit deal met Wanda Sports: nieuwe WorldTour-koers in 2017

Door Youri IJnsen, donderdag 1 december 2016 om 08:34

De UCI heeft in een persbericht naar buiten gebracht dat zij intensief gaat samenwerken met Wanda Sports, om zo het wielrennen in China verder te ontwikkelen. Een onderdeel van het akkoord is het organiseren van een nieuwe WorldTour-koers voor mannen en vrouwen.

Tour of Guangxi
De nieuwbakken wedstrijd heet de Tour of Guangxi. De rittenkoers bestaat uit zes dagen en is door de UCI op de kalender gezet in oktober 2017. Op dezelfde dagen als de mannen, vindt er ook een editie plaats voor de vrouwen. Deze wedstrijd maakt nog geen deel uit van de Women’s WorldTour, maar zij heeft voor 2018 een aanvraag gedaan. Tijdens beide koersen organiseert men ook op allerlei amateurniveau’s wedstrijden. Ook is in de deal opgenomen dat er dagelijks 150 minuten zendtijd met Engels commentaar op televisie is te zien. De regio Guangxi in het zuiden van China is een van de meest toeristische gebieden van het Aziatische land.

UCI Gala en opleidingsinstituut
De baanbrekende overeenkomst, zoals de UCI het zelf noemt, bevat nog meerdere onderdelen. Zo verhuist het jaarlijkse UCI Gala van Abu Dhabi naar China. Dit evenement vindt plaats in het bergstadje Giulin, waar ook de finish is van de laatste rit in de Tour of Guangxi. Bovendien organiseer China van 2017 tot en met 2019 het WK Urban wielrennen. Dat is een nieuwe discipline, waarin Cross-Country (mountainbike-onderdeel), Trials (mountainbike-onderdeel) en BMX Freestyle Park samenkomen. Tot slot bouwt Wanda Sports een opleidingsinstituut, dat als satelliet van het UCI World Cycling Centre dient. Van die opleiding is onder andere Daniel Teklehaimanot een product.

Wanda Sports genereerde de voorbije jaren bekendheid binnen de wielersport, omdat de investeerdersgroep en haar CEO Wang Jianlin plannen hadden om de drie grote rondes op te kopen.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties