Paul Herygers: “Van Aert zou wel eens kunnen uitpakken in Spa”

Door Nick Doup, woensdag 30 november 2016 om 10:52

foto: WielerFlits / Niels Bastiaens

De maand november was de maand van Mathieu van der Poel. Wout van Aert moest meerdere malen genoegen nemen met de tweede plek, al verwacht oud-wereldkampioen Paul Herygers dat dat komend weekend omgedraaid kan zijn. “In Spa-Francorchamps zal het verschil tussen Van Aert en Van der Poel kleiner zijn dan de voorbije weken”, zegt hij tegen Sporza.

Zaterdag vindt de Superprestige-cross op en rond het Formule 1-parcours plaats. “Ik kijk enorm uit naar die cross”, aldus Herygers. “Vorig jaar is Van der Poel daar op zijn knieën naar boven gekropen. Dat zou nu wel eens helemaal anders kunnen zijn. Het wordt een duel op het scherpst van de snee bergop. Nu durf ik al te zeggen dat Van Aert daar wel eens zou kunnen uitpakken. Zijn materiaal staat de laatste weken op punt, wat alvast hoopgevend is.”

“Wout vecht momenteel op terreinen die niet in zijn kaart spelen”, ziet Herygers. “Het is wachten totdat het weer omslaat, dan krijgen we een heel ander verhaal. In de huidige weersomstandigheden is het vaak Van der Poel die aan het langste eind trekt, maar Wout is niet ver weg. Mathieu heeft ook wel progressie gemaakt: er zijn crossen die hij in het verleden niet kon winnen en die hij nu fluitend gewonnen heeft. Voor Van Aert is het niet gemakkelijk om te crossen tegen zo’n kampioen.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties