Canyon//SRAM voegt renster toe na Zwift Academy-finale

Door Youri IJnsen, zondag 27 november 2016 om 14:40

Ferrand-Prévot is één van de twee aanwinsten - foto: Sirotti

De vrouwenploeg Canyon//Sram heeft haar selectie voor 2017 gepresenteerd. Alle huidige negen rensters hebben hun contract verlengd, terwijl Pauline Ferrand-Prevot overkomt van Rabobank-Liv. Er komt nog één renster bij na een speciaal event.

Zwift Academy
Het speciale evenement is de finale van de Zwift Academy, een samenwerking tussen Canyon//SRAM en het virtuele trainingsprogramma Zwift. Vrouwen van over de gehele wereld konden zich tot 31 juli aanmelden om mee te doen aan de kwalificatierondes, waarin zij speciale groepstrainingen en work outs moesten uitvoeren. Aan de hand daarvan werden tien vrouwen geselecteerd voor de halve finales.

Zij werden daarna aan fysieke testen en dopingcontroles onderworpen. Daarnaast kregen zij een eigen mentor, die hen hielp bij de trainingen en bijvoorbeeld ook interviews met hen oefende. Inmiddels zijn er drie finalisten over. Zij gaan in december met de ploeg mee op trainingskamp naar Mallorca. Voor de beste van deze drie vrouwen ligt uiteindelijk een profcontract klaar.

Middels de Zwift Academy wil Canyon//SRAM vrouwen over de hele wereld warmer maken voor de wielersport, in het speciaal het vrouwenwielrennen. Wie uiteindelijk als winnares uit de bus komt, maakt de ploeg op een later moment bekend. Bekijk hier de voorlopige selectie van tien rensters.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties