LottoNL-Jumbo aast op wereldkampioen Halvorsen

Door Youri IJnsen, vrijdag 25 november 2016 om 11:00

foto: Sirotti

Hoewel LottoNL-Jumbo haar selectie voor 2017 rond heeft, kijkt men al met een schuin oog naar 2018. Een renner waar de ploeg bovengemiddelde interesse voor heeft, is de 20-jarige Kristoffer Halvorsen. De Noor werd in Doha onlangs wereldkampioen bij de beloften.

Tests ondergaan
Eigenlijk wilde de Nederlandse formatie Halvorsen al voor 2017 vastleggen; sinds juli had de ploeg hem op het oog, weet WielerFlits. De Noor stond namelijk op het lijstje met vier andere renners die LottoNL-Jumbo wilde testen, waartoe ook aanwinst Gijs Van Hoecke behoorde. Halvorsen gaf echter aan te willen wachten tot na het WK, omdat hij in 2017 nog een jaar bij de beloften wil rijden. Ondanks zijn wereldtitel in Doha (Qatar) blijft Halvorsen – zoals bekend – zijn ploeg Joker-Byggtorget trouw.

Klik met Grøndahl Jansen
Op het moment dat duidelijk werd dat de 20-jarige Noor inderdaad nog een seizoen bij de beloften af gaat werken, heeft LottoNL-Jumbo meteen bij diens zaakwaarnemer aangegeven geïnteresseerd te zijn voor Halvorsens diensten in 2018 en verder. De Nederlandse ploeg trok voor komend seizoen wel Amund Grøndahl Jansen aan, die een boezemvriend van Halvorsen is en bij Joker-Byggtorget zijn lead out-man was. LottoNL-Jumbo hoopt dat Halvorsen door de verhalen van landgenoot Grøndahl Jansen kiest voor de inhoud van de Nederlandse ploeg.

Concurrentie is hevig
Het zou wel eens een moeilijk verhaal voor het Nederlandse team kunnen zijn. Donderdag werd namelijk bekend dat Halvorsen de komende maanden trainingskampen bezoekt van Sky en Quick-Step Floors. Omdat die laatste ploeg nog geen nieuwe geldschieter voor 2018 heeft gevonden, lijkt Sky de beste papieren te hebben. LottoNL-Jumbo heeft ook overwogen om Halvorsen mee te nemen op trainingskamp, maar vooralsnog staat dat niet in de planning. “Sky is een van de beste teams ter wereld. Ik sta er voor open, maar weet nog niet wat ik in 2018 ga doen”, zegt Halvorsen.

Naast LottoNL-Jumbo, Sky en Quick-Step Floors, zouden volgens het geruchtencircuit ook Sunweb en Orica-BikeExchange voor Halvorsen in de markt zijn.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties