Herygers over Koksijde: “Als je het weer nu ziet, lachen ze je uit dat er geen cross is”

Door Youri IJnsen, zondag 20 november 2016 om 15:23

foto: Luc Claessen

Paul Herygers deelt de mening van Mathieu van der Poel, dat de Wereldbeker-cross in Koksijde vanmorgen te vroeg is afgelast. “Zoals de omstandigheden nu zijn, zou er gereden worden”, zegt de oud-wereldkampioen tegen Sporza.

Afgelast
Vanmorgen om 10.15 werd besloten om alle crossen te schrappen. Net als Van der Poel, vindt ook Herygers dat het verdict te vroeg was. “Ik denk het wel. Als je weet dat de profs er alles voor gedaan hebben om hier goed te zijn, dat renners uit Spanje naar huis zijn gekomen, dan is dat een teleurstelling. Aan de andere kant, als je iedereen veilig thuis krijgt, is dat ook een overwinning. Misschien hebben ze niet het lef gehad om het sportieve te laten primeren. Nu komt het zonnetje erdoor en liggen de bladeren stil op de grond. Maar als straks de wind wel weer opsteekt, heeft de organisatie zeker gewonnen.”

Beter weer
Vannacht hoorde Herygers dat het buiten slecht weer was, maar geen haar op zijn hoofd dacht over een annulering van de cross na. “Als er dan takken beginnen te vallen en je hoort dat de cross bij de junioren geannuleerd wordt, dan wordt er onmiddellijk gepraat. Het weer was echt heel erg, maar als je nu, rond de middag, naar buiten kijkt dan kan je nooit aan iemand uitleggen waarom er niet gereden wordt. Dan lachen ze je uit. Zoals de omstandigheden nu zijn, zou er gereden worden. Maar nog eens, de ravage aan de aankomst bijvoorbeeld is enorm. Ook de VIP-tent is gesneuveld.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties