Ronde van België 2013 presenteert parcours

Geplaatst op donderdag 11 april 2013 om 13:35

Muur

foto: Sirotti

Vandaag is de Ronde van België voorgesteld in Antwerpen. Eerder was al bekend dat er een aankomst zou zijn op het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen. Nu is ook de rest bekend.

Verder maakte de organisatie ook bekend dat wereldtopper Fabian Cancellara zo goed als zeker aan de start komt. Verder staan ook onder meer Thomas Voeckler en Stijn Devolder op de deelnemerslijst. De Baloise Belgium Tour wordt verreden van 21 tot en met 25 mei.

De eerste etappe gaat van Lochristi naar Knokke-Heist De tweede etappe naar Ninove gaat onder meer over het oude finale-parcours van de Ronde van Vlaanderen. Een dag later vindt er in Beveren een tijdrit van 15 kilometer plaats, die het klassement voor een deel kan maken.

In het slotweekend wordt tweemaal door Wallonië gereden. Op zaterdag wordt er gereden met start en finish bij de Lacs de l’Eau d’Heure over een glooiend parcours.

Zondag staat de zwaarste etappe op het programma met begin en eind in Banneux. Er moet dan onder meer drie keer de Col de la Redoute en drie keer de Côte de Banneux bestegen worden.

Rittenschema Baloise Belgium Tour:
Rit 1, woensdag 21 mei: Lochristi – Knokke-Heist (194,2 km)
Rit 2, donderdag 22 mei: Knokke-Heist – Ninove (181,0 km)
Rit 3, vrijdag 23 mei: Tijdrit Beveren (15 km)
Rit 4, zaterag 24 mei: Lacs de l’Eau d’Heure – Lacs de l’Eau d’Heure (164,3 km)
Rit 5, zondag 25 mei: Banneux – Banneux (175,6 km)


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties