David De la Cruz gaat voor top vijf in Vuelta

Geplaatst op zondag 6 november 2016 om 13:29
David De La Cruz

Foto: Sirotti

David De la Cruz was met een zevende plaats in de eindrangschikking een van de revelaties in de voorbije Ronde van Spanje. De 27-jarige Spanjaard hoopt volgend seizoen deze prestatie te verbeteren. “Ik hoop dat deze Vuelta een keerpunt vormt voor mijn vertrouwen”, vertelde hij aan de Spaanse sportkrant Marca.

Het Spaanse wielrennen heeft te maken met een wisseling van generaties. Hoewel Contador, Valverde en Rodriguez allemaal hun contract verlengd hebben, zal de nieuwe generatie het binnen enkele jaren over moeten nemen. David De la Cruz – die voordat hij wielrenner werd als kassamedewerker werkzaam was – ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Ondanks dat we minder ploegen hebben dan voorheen, hebben we nog steeds goede renners. Er zijn minder kansen dan vroeger, maar het Spaanse wielrennen staat er goed voor. Landa, Izagirre, Rubén Fernández, Lobato, Rosón, Barbero. Er wordt gezegd dat deze nieuwe lichting niet goed is, maar ik zie uitzonderlijke renners. Maar geen enkel land ter wereld heeft renners als Contador of Valverde.”

Volgend jaar hoopt hij het nog beter te doen in de Vuelta. “Wanneer je zevende wordt, heb je altijd de hoop om het beter te doen. Ik ga vechten voor een vijfde plek, maar dat zal niet gemakkelijk worden.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties