Indrukwekkende Gaviria wint generale WK-repetitie in Parijs-Tours

Door Youri IJnsen, zondag 9 oktober 2016 om 16:27
Fernando Gaviria wint Parijs-Tours

Foto: © Franck Faugere

Parijs-Tours 2016 is toegevoegd op het palmares van Fernando Gaviria. De 22-jarige Colombiaan van Etixx-Quick-Step was de slimste in de massasprint. Hij liet Arnaud Démare en Jonas Van Genechten zijn kuiten zien. Voor Gaviria is het een mooie opsteker, een week voor het WK.

Van Goethem en Gerts kleuren eerste uren
Vanuit het vertrek kozen direct zeven renners het hazenpad. Meest opvallende naam bij de vluchters: klimmer Warren Barguil (Giant-Alpecin). Hij besloot zich eens goed te testen en kreeg onze landgenoten Brian van Goethem (Roompot-Oranje Peloton) en Floris Gerts (BMC) met zich mee. Kévin Lebreton (Armée de Terre), Pirmin Lang (IAM Cycling), Arnaud Gérard (Fortuneo-Vital Concept) en LottoNL-Jumbo-renner Maarten Wynants vervolledigden de kopgroep. Een ruime voorsprong kregen de zeven nooit. De sprintersploegen lieten niet begaan, waardoor het verschil maximaal zo’n vier minuten was.

Schermutselingen kunnen massasprint niet voorkomen
In de finale probeerden diverse renners de oversteek naar voren te maken, waaronder Greg Van Avermaet. Zij konden het gat echter niet dichten, maar ook de vluchters zouden hun liedje niet tot het einde uitzingen. Op tien kilometer van de streep was het duidelijk dat de koers in een sprint ging eindigen. Dat was buiten Fernando Gaviria om gerekend. Andrew Fenn kwam in dienst van Elia Viviani te vroeg op kop, waardoor het tempo in de laatste kilometer daalde. De Colombiaan bedacht zich niet en zette op zo’n vijfhonderd meter van de streep zijn sprint in. Daarmee verraste hij al zijn concurrenten, waarna de neoprof het zegegebaar mocht maken.Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties