Bauhaus sprint naar zege in slotrit Denemarken, Hofland tweede

Door Youri IJnsen, zondag 31 juli 2016 om 15:50

foto: Sirotti

De vijfde en laatste etappe in de PostNord Danmark Rundt 2016 is op het palmares bijgeschreven van Phil Bauhaus. In Frederiksberg was hij de snelste in de massasprint, voor Moreno Hofland en Daniele Bennati. Michael Valgren schrijft het eindklassement op zijn naam.

Boom bedrijvig
Op honderd kilometer voor de meet rukten zeven renners zich los van het peloton, met daarbij enkele interessante namen. Rasmus Guldhammer (Stölting Service Group), Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Jonas Vingegaard (ColoQuick CULT) en onze landgenoten Brian van Goethem (Roompot-Oranje Peloton), Tom Leezer (LottoNL-Jumbo) én man in vorm Lars Boom (Astana) vormden de ontsnapping van de dag. De voorsprong van de zeven kwam echter nimmer boven de twee minuten uit. Desondanks hielden de zeven lang stand.

LottoNL-Jumbo neemt verantwoording
In de slotfase moest het peloton tien keer een lokale ronde van zes kilometer rijden. Vooraan ging het Tonelli niet snel genoeg, waarna Boom achter hem aan sprong. Samen reden ze de overige vijf renners al snel op een gat. Omdat Leezer vooraan niet mee kon, was dat voor LottoNL-Jumbo het teken om de kop te nemen in het peloton. Zij reden het gat met de vijf snel dicht in dienst van sprinter Moreno Hofland. Op negen kilometer van de meet bedankte Tonelli onze landgenoot voor de poging en kon men zich opmaken voor de massasprint. LottoNL-Jumbo leverde een nagenoeg perfecte lead-out, maar Bauhaus maakte daar vanuit het wiel van Hofland dankbaar gebruik van.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties