Michael Valgren imponeert in koninginnenrit Ronde van Denemarken

Geplaatst op vrijdag 29 juli 2016 om 17:31
Michael Valgren

foto: Sirotti

Michael Valgren heeft op imponerende wijze de koninginnenrit in de Ronde van Denemarken gewonnen. De Deen van Tinkoff liet iedereen achter zich op de lastige Kiddesvej. De laatste hectometers naar de finish wist hij solo af te leggen.

Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise), Michael Carbel (Stölting), Lukas Pöstelberger (Bora-Argon 18), Nicolai Brøchner (Riwal Platform) en Torkil Veyhe (Deense selectie) vormden de ontsnapping van de dag. Het vijftal wist in de lastige rit van Aabenraa naar Vejle een voorsprong van bijna zes minuten bijeen te fietsen.

Nog voordat de lokale omloop, met de korte maar steile Kiddesvej, werd bereikt, werden ze al bijgehaald. Met nog minder dan twintig kilometer te rijden probeerde een nieuwe groep, met onder andere Martijn Keizer en Tom Van Asbroeck, weg te komen, maar ook zij konden niet uit de greep van het peloton te blijven.

Lars Boom actief
Bij de voorlaatste passage van de Kiddesvej werd het peloton volledig versplinterd. Acht renners wisten zich op de top los te rukken, waaronder Lars Boom en Sjoerd van Ginneken. Maar door een gebrek aan samenwerking kon een klein peloton eenvoudig terugkeren.

Op ruim drie kilometer voor het einde deed Boom opnieuw een poging om weg te komen. Ditmaal kreeg hij drie renners mee, maar ook zij wilden – tot zichtbaar ongenoegen van de Nederlander – niet meewerken.

Van Ginneken laat zich zien
Net als een ronde eerder begon Van Ginneken in tweede positie aan Kiddesvej. Op het moment dat de ultieme versnelling werd geplaatst, moest hij net als Boom passen. Valgren leek over wonderbenen te beschikken, want niemand kon zijn tempo evenaren. Op het plateau richting de finishboog wist hij stand te houden en zodoende te zegevieren in de koninginnenrit van zijn geboorteland.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties