Magnus Cort Nielsen verslaat Hofland in Denemarken

Geplaatst op donderdag 28 juli 2016 om 17:15

De tweede etappe in de Ronde van Denemarken is gewonnen door Magnus Cort Nielsen. De gelegenheidsrenner van de Deense selectie versloeg in Sønderborg met een ultieme jump Moreno Hofland. Klassementsleider Daniele Bennati, de winnaar van gisteren, finishte als derde. In de slotfase leek Lars Boom op weg naar een knappe solo, maar de renner van Astana viel stil in de laatste hellende hectometers.

De ontsnapping van de dag bestond uit een drietal renners; Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Tom Baylis (One). Zij wisten lange tijd voorop te blijven, maar zonder geruststellende voorsprong. Het verschil met het peloton bedroeg maximaal vier minuten.

De grote groep werd afwisselend gecontroleerd door Bora-Argon 18 en LottoNL-Jumbo, dat met Moreno Hofland in de gelederen aanstuurde op een nieuwe massasprint. De nervositeit groeide naarmate de finish dichterbij kwam. Op 35 kilometer van de meet werd het peloton ontsierd door een valpartij. Ondertussen probeerde verschillende renners een uitvalspoging te ondernemen, zonder veel succes.

LottoNL-Jumbo sterk op kop
Met nog 26 kilometer te rijden werd de lokale omloop benaderd, voor drie rondjes. Bij de eerste passage van de finish werden de drie koplopers bijgehaald. LottoNL-Jumbo had op dat moment de teugels al stevig in handen. Met de voltallige formatie in stelling neutraliseerde ze iedere uitval door een hoog tempo aan te houden.

In de laatste vijf kilometer begonnen ook andere ploegen zich te mengen in het spel om de koppositie van het peloton. Onder andere Astana en Wanty-Groupe Gobert wisten LottoNL-Jumbo, dat inmiddels wat pionnetjes had opgebrand, te verdringen.

Met nog 2.2 kilometer te rijden demarreerde Lars Boom op een korte kasseiklim. Eventjes leek hij een geruststellende voorsprong te pakken, maar de Nederlander verslikte zich in de hellende slotkilometer. Hij werd met nog enkele hectometers te rijden voorbijgesneld door Michael Valgren (Tinkoff) die het ook niet redde, want een sterk uitgedund peloton wist nog langszij te komen. Daarin leek Hofland te vroeg te worden afgezet, waardoor hij het na een krachtige sprint op de streep verloor van Cort Nielsen. De renner van Orica-BikeExchange betwist de Ronde van Denemarken namens de Deense selectie.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties