Bennati schiet raak in Deense openingsrit, Hofland derde

Door Youri IJnsen, woensdag 27 juli 2016 om 17:29

foto: Sirotti

De eerste, door waaiers getekende etappe in de PostNord Danmark Rundt is ten prooi gevallen aan Daniele Bennati. De 35-jarige Italiaan van Tinkoff was in de straten van Esbjerg de snelste in een sprint-à-deux, voor Mads Würtz Schmidt. Moreno Hofland won kort daarachter de sprint van een gehalveerd peloton. Bennati is ook automatisch de eerste leider.

Teunissen in vlucht van de dag
In de eerste wedstrijdkilometers besloten vier man het hazenpad te kiezen. Onze landgenoot Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo) kreeg Rune Almindsøe Andersen (ColoQuick CULT), Jonas Aaen Jørgensen (Riwal Platform) en Nicklas Pedersen (Deense nationale selectie) met zich mee. De vier blijven vrijwel de gehele etappe binnen handbereik van het peloton, want op 45 kilometer voor de aankomst werden zij al gegrepen. Kort daarna trokken Tinkoff en LottoNL-Jumbo het peloton op de kant, waarna er waaiers ontstonden.

Bennatti sluipt weg
In eerste instantie ontstond er een eerste waaier van dertig renners, met daarbij zes man van de Russische en Nederlandse WorldTour-ploeg. Even later brak er een totale chaos uit in het peloton door een passage over een kleine en smalle brug. Op tien kilometer van de meet probeerde Michael Valgren vervolgens weg te komen, maar hij werd direct teruggepakt. Bennati was vervolgens de volgende die het probeerde. Hij kreeg beloftenwereldkampioen Würtz Schmidt met zich mee. Dat bleek de ideale partner, want samen mochten zij strijden om de dagzege. LottoNL-Jumbo werkte in de laatste kilometer keihard om het op een sprint uit te laten draaien, maar Hofland kwam twaalf seconden tekort.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties