De Kort baalt van missen Tour: “Teleurstelling is heel groot”

Door Youri IJnsen, donderdag 23 juni 2016 om 15:59

foto: Marcel Koch

Koen de Kort baalt als een stekker dat Giant-Alpecin hem niet meeneemt naar de Tour de France. “De teleurstelling is heel groot, eerlijk gezegd. Ik was dan ook heel erg verrast, want ik had het niet aan zien komen”, laat hij weten aan WielerFlits.

Vorm van zijn leven
De Kort kan het missen van de Tour-selectie maar moeilijk verkroppen, ook al weet hij het al een kleine week. “Ik heb er maandenlang echt heel erg hard voor gewerkt om in topvorm te zijn. Net zoals andere jongens, dat begrijp ik ook wel. Maar ik heb echt het idee dat ik in de vorm van mijn leven ben. Als ik kijk naar het vermogen wat ik trap, dan is het zeker zo goed als ik ooit geweest ben. Maar misschien nog wel beter. Dan is het wel heel jammer dat ik nu in juli op vakantie ga, in plaats van de Tour te rijden. Alle uren training en alles wat ik ervoor gedaan en gelaten heb, is voor niets geweest nu dat doel (de Tour, red.) wegvalt. Dat weet ik sinds vorige week, toen de ploegleiding me belde en zei dat ik niet mee zou gaan. Ik vond het beter om nog even te wachten met het naar buiten brengen en niet uit boosheid gelijk allerlei zaken te gaan zeggen”, is hij duidelijk.

Vakantie
De Kort rijdt zaterdag nog het NK op de weg, om vervolgens op vakantie te gaan. “Ik wil echt even weg zijn, want in eerste instantie was ik mijn moraal helemaal kwijt”, beaamt hij. “Een vakantie zonder tv-uitzendingen met ploegenvoorstellingen en dat soort zaken. Mijn telefoon gaat ook het grootste gedeelte van de dag uit en de tv zet ik ook niet aan. Ik zie het op dit moment even niet zitten om dat te moeten zien.” Na zijn vakantie begint De Kort aan zijn training voor het volgende doel. “Inmiddels heb ik me weer een beetje kunnen verzetten. Daarom is het ook mooi dat ik het NK nog kan meepakken, want dan heb ik toch nog iets gehad aan al die trainingen.” Na zijn vakantie hervat De Kort de competitie in principe weer met de Ronde van Polen en hoopt hij op een deelname in de Ronde van Spanje.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties