Greipel: “Eén van de succesvolste weken uit mijn carrière”

Geplaatst op maandag 23 januari 2012 om 19:39

André Greipel

foto: Sirotti

André Greipel is het nieuwe wielerjaar voortvarend begonnen. De Duitse sprinter in dienst van Lotto-Belisol won op Australische bodem maar liefst vier van de zeven wedstrijden waar hij aan de start stond. “Ik denk dat dit één van de succesvolste weken uit mijn carrière is geweest,” vertelde hij op zijn website.

Greipel rijdt graag de Tour Down Under. “Australië is altijd al een goede plek voor mij geweest. Vorig jaar kon ik er niet winnen, maar dit keer ben ik erg tevreden met vier zeges in zeven wedstrijden.” De valpartij van Jürgen Roelandts was een klap voor het team. “We verloren met hem een belangrijke renner voor onze sprinttrein, maar zondag hadden we het weer op de rails. Adam Hansen, Marcel Sieberg en Greg Henderson reden als machines. Drie overwinningen is een geweldige seizoensstart, en ik ben blij dat ik mijn ploeggenoten terug kan betalen met overwinningen.” aldus Greipel.

De eindzege is nooit een thema geweest voor de Duitser. “Door de aankomst bergop is daar geen sprake van. Dat weet je als sprinter.”


Laat je niet natregenen! B-Twin fietsregenjas voor maar € 39,99

Reacties Toon reacties Verberg reacties