Michael Boogerd: “Gesink is wereldtop”

Geplaatst op vrijdag 29 juli 2011 om 09:49

Michael Boogerd is van mening dat Robert Gesink nog steeds tot de beste ronderenners van het peloton behoort. De oud-renner schrijft in zijn column in De Telegraaf ondanks een teleurstellende Tour nog steeds vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van de Achterhoeker.

“Robert Gesink heeft al meerdere malen in zijn carrière bewezen dat hij bij de absolute wereldtop behoort,” schrijft Boogerd. “En tussen die wereldtop zal hij ook na een slechte Tour weer plaatsnemen. Zijn klasse verloochent zich niet. Hij zal topprestaties blijven neerzetten en volgend jaar zonder tegenslag gewoon met de besten strijden in de Tour.”

Boogerd heeft echter twijfels bij zijn voorbereiding. “Ik denk dat zijn voorbereiding op deze Tour met twee hoogtestages een belangrijk onderdeel in de evaluatie moet zijn. Dat is belangijker dan de nadruk op zijn mentale weerbaarheid te leggen.”

Boogerd ziet nog genoeg toekomst voor Gesink. “Gesink is pas 25 jaar. Er wachten hem nog vele mooie jaren. Daar heb ik het volste vertrouwen in.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties