Tevreden Van der Poel kiest voor korte rustperiode

Geplaatst op maandag 29 februari 2016 om 16:20

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn eerste mountainbike-ervaring. De voormalig wereldkampioen veldrijden werd in een sterk deelnemersveld vierde in het eindklassement van de Sunshine Cup op Cyprus. “Ik verraste mezelf, moet ik bekennen. Ik had nooit durven verwachten dat ik dit al zou presteren”, zo blikt hij terug op de website van zijn ploeg BKCP-Corendon.

Ook ploegleider Christoph Roodhooft is aangenaam verrast over de prestaties van Van der Poel, die vrijdag de tweede etappe won. “Ik had onder meer gesprekken met een icoon als Bart Brentjes en Marco Aurelio Fontana over de prestaties van Mathieu. Zij zijn flink onder de indruk. Ook over zijn technisch vermogen in de afdalingen.” Sven Nys twijfelde nog of Van der Poel zich op dat vlak zou kunnen meten met de ervaren mountainbikers. “Maar die twijfelaars diende hij de voorbije dagen aardig van antwoord”, concludeert Roodhooft.

Geen Algarve, maar korte rustperiode
Van der Poel zou deze week zijn mountainbike-avontuur richting de Olympische Spelen in Rio vervolgen met een driedaagse wedstrijd in de Algarve, maar ziet daar in overleg met de ploegleiding toch vanaf. “De verschillende ritten, telkens zo’n 100 kilometer, lijken ons iets te lang. Ik neem nu een rustperiode om daarna op te bouwen naar de eerste Wereldbeker in het Australische Cairns van eind april.” Hij waakt er daarmee voor om teveel hooi op zijn vork te nemen. “Mijn crossseizoen was misschien niet erg lang, maar wel intensief. Mijn verdere programma bespreken we later nog wel.”


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties