Vakoc wint ook Drôme Classic

Geplaatst op zondag 28 februari 2016 om 16:20

Foto: Sirotti

Petr Vakoc heeft in Frankrijk de Drôme Classic op zijn naam geschreven. De Tsjech versloeg na een wedstrijd van 203,8 kilometer met start en aankomst in Livron zijn medevluchter Jan Bakelants. Gisteren was Vakoc al de snelste in de Classic Sud Ardèche.

Kopgroep van vier
Het peloton kreeg in Frankrijk een lastig parcours met maar liefst vijftien beklimmingen voorgeschoteld. In het eerste wedstrijduur gingen Guillaume Bonnafond (AG2R La Mondiale), Jérémy Cornu (Direct Energie), Anthony Perez (Cofidis) en Guillaume Levarlet (HP-BTP Auber 93) op avontuur. De vier landgenoten vonden elkaar en zouden de vlucht van de dag vormen.

Het kwartet slaagde er echter niet in om het tot het einde vol te houden. Levarlet was alleen overgebleven en kreeg op de Col de la Grande Limite gezelschap van David de la Cruz (Etixx-Quick Step), Pierre Latour (AG2R La Mondiale) en Arnold Jeannesson (Cofidis), maar de vier werden even later ingelopen door het peloton.

Vakoc klopt Bakelants
In een levendige finale ontstond er een nieuwe kopgroep, waaruit Nicolas Edet (Cofidis) wist te ontsnappen. Hij kreeg in de slotfase gezelschap van vier renners, alvorens er op drie kilometer van het einde een grote hergroepering volgde. Dat was voor Thomas Voeckler het teken om het te proberen, maar hij slaagde er niet in om weg te geraken. Op de slotklim Côte de Livron ging Jan Bakelants in de aanval, wat voor een reactie van Petr Vakoc zorgde. In de straten van Livron was Vakoc de sterkste in een sprint-a-deux. Arthur Vichot won de sprint van het peloton.

Foto: Sirotti

Foto: Sirotti


flag-fr La Drôme Classic 2016 (1.1)
Uitslag: Livron – Livron (203,8 km)

1. flag-cz Petr Vakoc (Etixx-Quick Step) in 5u08m57s
2. flag-be Jan Bakelants (AG2R La Mondiale)
3. flag-fr Arhur Vichot (FDJ) op 6s
4. flag-fr Julien Simon (Cofidis)
5. flag-be Pieter Serry (Etixx-Quick Step)
6. flag-gb Adam Yates (Orica-GreenEDGE)
7. flag-fr Romain Feillu (HP BTP – Auber93)
8. flag-fr Romain Bardet (AG2R La Mondiale)
9. flag-fr Anthony Maldonado (HP BTP – Auber93)
10. flag-fr Lilian Calméjane (Direct Energie)

18. flag-nl Sam Oomen (Giant-Alpecin) op 13s
19. flag-nl Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert)
Volledige uitslag


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties