Peter Sagan: “Weer tweede, maar ik heb erg goed gereden”

Geplaatst op zaterdag 27 februari 2016 om 18:34

De wereldkampioen koos voor de aanval - foto: Marcel Koch

Peter Sagan greep zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad net naast de overwinning. De ervaringsdeskundige in tweede plaatsen kon er deze keer echter wel mee leven dat hij één renner (Greg van Avermaet) voor zich moest dulden. “Ach, weer tweede”, zuchtte hij direct na afloop voor de camera van Sporza. “Maar het was een goede koers en ik zat vooraan. Alleen Van Avermaet was wat sterker.”

Omdat hij net is teruggekeerd van de hoogte van de Sierra Nevada, stond Sagan met bescheiden ambities aan de start. “Dit is mijn eerste wedstrijd in meer dan een maand. Ik denk dat ik erg goed was. Alleen op het eind had ik wat minder energie.” Zijn huidige prestatie zegt volgens de renner van Tinkoff niets over de verwachtingen voor de Ronde van Vlaanderen, begin april. “Dat is nog erg ver weg.”

Tiesj Benoot: “Tegenwind verstoorde mijn plannen”
Ook bij de nummer drie in uitslag, de Belg Tiesj Benoot, overheerste het goede gevoel. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd en zeker over mijn conditie”, vertelde de Lotto Soudal-renner. Toch had hij zijn medevluchters in de finale graag willen verrassen. “Maar er was tegenwind en Gougeard begon van ver. Toen moest ik wel blijven zitten. Ik zat in het wiel van Greg, maar Sagan zette me daarna in de wind.”

Een derde plaats was daarom misschien wel het hoogst haalbare, geeft Benoot toe. “Op zo’n aankomst zijn Van Avermaet en Sagan misschien wel de sterkste renners ter wereld. Om na 200 kilometer dan nog iets tegen hen te doen, daar heb ik nog iets te weinig punch voor.”


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties