Voortbestaan Tour of Oman lijkt gewaarborgd

Geplaatst op maandag 22 februari 2016 om 14:21

©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

De kans is groot dat er volgend seizoen gewoon een achtste editie komt van de Tour of Oman. Hoewel het contract met de regering na de afgelopen editie officieel ten einde kwam, leeft bij alle partijen de intentie om de samenwerking voort te zetten.

“De gesprekken lopen goed”, vertelde medeorganisator Dirk De Pauw aan Het Nieuwsblad. “Er zijn meerdere gesprekspartners. Ik zou graag alle partijen bijeenbrengen en de koers organiseren, maar wel op mijn voorwaarden.” De 2.HC-koers wordt georganiseerd door De Pauw en Eddy Merckx, verenigd in een associatie die ook de Ronde van Qatar onder zijn hoede heeft en die de steun krijgt van Tourorganisator ASO.

De regering van Oman moet de koers uiteindelijk bekostigen. De Pauw zegt dat op dat vlak geen problemen te verwachten zijn. “Het belang van de koers wordt erkend. Oman heeft het niet gemakkelijk door de oliecrisis, het toerisme wordt steeds belangrijker en het land moet gepromoot worden. Dat kan het gemakkelijkst en vrij goedkoop via een koers. Dat zien zij ook in.”

Mede door het vele klimwerk kan de Tour of Oman elk jaar rekenen op een mooi deelnemersveld. De zevende editie werd eerder deze maand gewonnen door Vincenzo Nibali.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties