Greipel verlaat Ronde van de Algarve vroegtijdig na val

Geplaatst op zondag 21 februari 2016 om 15:12

Foto: Sirotti

André Greipel is vandaag niet gestart in de slotrit van de Ronde van de Algarve. De Duitser kwam gisteren ten val en besloot daarom om de Portugese rittenkoers vroegtijdig te verlaten.

“André Greipel kwam gisteren vrij hard ten val met schaafwonden aan zijn volledige rechterzijde en een gekneusde rib links tot gevolg,” vertelt teamarts Servaas Bingé op de site van Lotto Soudal. Greipel liet de bergachtige slotrit links liggen en beperkte zich tot losfietsen. “Zijn verdere programma komt vermoedelijk niet in het gedrang”, aldus de ploeg. De verwachting is dat hij volgende week zondag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw zijn opwachting kan maken.

Lotto Soudal kende de voorbije week de nodige pech. Gert Dockx en Thomas De Gendt werden afgelopen vrijdag in Spanje door een auto aangereden. Dockx heeft een zware kneuzing aan het rechterbeen, waardoor zijn optreden in het openingsweekend twijfelachtig is. Thomas De Gendt liep een barst in zijn ringvinger, een lichte hersenschudding en verschillende kneuzingen op. Over zijn deelname aan Parijs-Nice wordt later beslist.

Jelly Wallays liep bij een eerdere val in de Algarve een spierscheurtje rond de heup op. Woensdag wordt er beslist of hij deelneemt aan Omloop Het Nieuwsblad. Marcel Sieberg herstelt nog van een chronische luchtwegeninfectie en komt komend weekend niet in actie.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties